Skip to main content
Vaststellingsovereenkomst, transitievergroeding, ontslag
  • Opzegtermijn, uw WW en een vaststellingsovereenkomst

    Hoe zit het met uw opzegtermijn en de WW en de vaststellingsovereenkomst? Lees er hier alles over. 

Opzegtermijn, vaststellingsovereenkomst en recht op WW

Bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst met een vaststellingsovereenkomst is het meestal de bedoeling dat werknemer na einde van de arbeidsovereenkomst direct in aanmerking komt voor een ww-uitkering. 

Maar wist u dat het UWV zal geen ww-uitkering zal verstrekken voor de periode dat de opzegtermijn van werkgever nog geldig is. 
Het is dus van belang hoelang de opzegtermijn van uw werkgever is.

Heeft u vragen? Komt u er niet uit? Neem contact met ons op!
Gratis telefonisch advies gesprek
Gratis check ontslag voorstel
Resultaat garantie

 

opzegtermijn bij vaststellingsovereenkomst

Haal het maximale uit uw overeenkomst en neem vandaag nog contact met ons op.

  • Gratis telefonisch advies gesprek

  • Gratis check ontslag voorstel
  • Resultaat garantie

Teken nooit zo maar!

Er kan veel mis gaan en dat kan u behalve veel geld zelfs uw WW kosten.

Opzegtermijn op basis van contract of CAO

De lengte van de opzegtermijn kan tussen partijen contractueel in de arbeidsovereenkomst of via de CAO worden afgesproken.

Kijk daarom eerst in het arbeidscontract en de eventueel van toepassing zijnde CAO. In het geval daar geen opzegtermijn is bepaald, is de lengte van de opzegtermijn gebaseerd op de wet, zodat gesproken wordt over de
‘wettelijke opzegtermijn’.

 

Wettelijke opzegtermijn
De lengte van de wettelijke opzegtermijn varieert van 1 tot 4 maanden
en is afhankelijk van de duur van de arbeidsovereenkomst en wel als volgt:

Duur arbeidsovereenkomst:                        
0 – 5 jaar is 1 maand
5-10 jaar  is 2 maanden                                                 
10-15 jaar is 3 maanden                                               
15 jaar en langer is 4 maanden                                

Om een vaststellingsovereenkomst zodanig ww-veilig te maken dat de ww-uitkering direct ingaat na einddatum arbeidsovereenkomst (dus aansluit op de laatste salarisbetaling), dient de vaststellingsovereenkomst rekening te houden met de lengte van de opzegtermijn die de werkgever in acht moet nemen.

Als de opzegtermijn is bepaald, dient de lengte van die opzegtermijn in acht te worden genomen door minimaal die termijn aan te houden tussen datum ondertekening van de vaststellingsovereenkomst en de einddatum van de arbeidsovereenkomst.

Voorbeeld:
als de opzegtermijn van werkgever 2 maanden bedraagt,
dient de einddatum van de arbeidsovereenkomst op 30 november gesteld te worden als in september een akkoord over de vaststellingsovereenkomst wordt bereikt.

Fictieve opzegtermijn
Het UWV, de organisatie waar de ww-uitkering moet worden aangevraagd, hanteert overigens de term ‘fictieve opzegtermijn’. Daarmee wordt de opzegtermijn die voor werkgever geldt bedoeld. De fictieve opzegtermijn moet eerst voorbij zijn, wil aanspraak gemaakt kunnen worden op ww-rechten.

opzegtermijn bij vaststellingsovereenkomst
Meer dan
20
jaar ervaring met ontslagzaken

Klanten waarderen ons met een

9  +
gemiddeld
Meer dan
15000  +
ontslagzaken met succes afgerond

Hulp nodig?

  • Neem gratis* en vrijblijvend contact met ons op

    Uw werkgever biedt u een vaststellingsovereenkomst aan of wilt u op een andere wijze ontslaan. Neem dan direct contact op met onze ontslagspecialisten. U kunt uw zaak telefonisch voorleggen, of aan ons mailen. Dit kunt u doen zonder u zorgen te hoeven maken over kosten. Het eerste advies is namelijk GRATIS*

    (*) tenzij anders met u is afgesproken

  • Wij bekijken uw situatie en geven u advies

    Onze specialisten beoordelen uw situatie. Wij leggen u uit óf u ontslagen kunt worden en of de geboden vaststellingsovereenkomst er goed uit ziet of niet. Welke 'valkuilen' bevat de vaststellingsovereenkomst? En wat zijn de verbeterpunten? Wij letten daarbij op de WW-veiligheid en de hoogte van de ontslagvergoeding (kan deze worden verhoogd?), maar ook op andere belangrijke zaken.

    Biedt uw werkgever geen vaststellingsovereenkomst aan, maar bent u op staande voet ontslagen, of dreigt er een ontslagprocedure bij de kantonrechter of het UWV? Ook dan kunnen wij u helpen. Wij leggen u uit wat uw kansen zijn in een procedure en hoe wij u kunnen helpen met het voeren van verweer, of het voorkomen van een procedure.

  • De oplossing voor uw situatie

    Als de door uw werkgever aangeboden vaststellingsovereenkomst een prima aanbod is, laten wij dat u zo spoedig mogelijk weten. Maar meestal zijn er punten ter verbetering. Denk bijvoorbeeld aan een hogere ontslagvergoeding, vrijstelling van werk enz. Wij kunnen dan met uw werkgever onderhandelen voor een betere regeling. Meestal lukt dat! En meestal kan dit zonder kosten voor de werknemer omdat wij er vaak in slagen de kosten te laten vergoeden door uw werkgever.

    Dreigt ontslag zonder vaststellingsovereenkomst? Ook dan kunnen wij u helpen. Wij voeren verweer voor u bij de rechter of het UWV. Of wij proberen een goede ontslagregeling voor u af te spreken.

    Met onze ervaring van meer dan 20 jaar, behalen wij voor u het maximale resultaat!
    Dus leg uw zaak direct aan ons voor. Binnen 24 uur weet u hoe u er voor staat.

Vragen over uw vaststellingsovereenkomst?

Wilt u het ontslagvoorstel laten checken?
Het eerste advies over uw vaststellingsovereenkomst is GRATIS!

Aarzel niet! Vraag hulp bij ontslag en voorkom dure missers.

Onze ervaren advocaten en juristen helpen u met uw ontslagzaak en doen er alles aan om het allerbeste resultaat voor u te behalen zoals bijvoorbeeld een hogere ontslagvergoeding. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring en ruim 15.000 ontslagzaken behandeld.

Ontslag is een ingrijpende gebeurtenis, waarbij veel mis kan gaan. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor advies en rechtshulp.

Deel deze pagina