1. vaststellingsovereenkomst aangaan

  Waar mensen met elkaar een conflict hebben kunnen ze er voor kiezen hun zaak voor te leggen aan de rechter. Maar dat is niet altijd de beste manier om een geschil op te lossen. Oplossing via de rechter kost tijd en geld en vaak zijn er geen echte 'winnaars'. Een goed alternatief is samen proberen een geschil op te lossen, zo nodig met advocaten of een mediator. Als dat lukt, is het verstandig de afgesproken oplossing vast te leggen in een document. Dat document wordt meestal een 'vaststellingsovereenkomst' genoemd.

  Een vaststellingsovereenkomst is dus een overeenkomst waarbij partijen een bindende regeling treffen ter voorkoming of oplossing van een geschil. 

  Gebruikt in veel rechtsgebieden

  De vaststellingsovereenkomst wordt gebruikt in veel rechtsgebieden, waaronder het verzekeringsrecht, belastingrecht, bestuursrecht en het arbeidsrecht. Vooral op dat laatste gebied is de vaststellingsovereenkomst de laatste jaren erg populair geworden, met name bij ontslagzaken. De schatting is dat maar liefst 80% van de ontslagzaken worden afgewikkeld via een vaststellingsovereenkomst.

  Op deze website zal veel informatie te vinden zijn over de vaststellingsovereenkomst bij ontslagzaken. Zo worden belangrijke zaken behandeld als:

  -heb ik recht op WW als ik meewerk aan een vaststellingsovereenkomst?;
  -kan een vaststellingsovereenkomst worden gesloten als ik ziek ben?;
  -hoe hoog zou de ontslagvergoeding moeten zijn?;
  -hoe zit het met de opzegtermijnen?;
  -vervalt het concurrentiebeding? en hoe zit het met vakantiegeld, bonussen en de belasting?

  Wij adviseren u goed rond te kijken op onze website. Onze website is de meest complete website op het gebied van de vaststellingsovereenkomst. De informatie is bedoeld voor werknemers én werkgevers.

  Hulp bij ontslag 

  Ontslag is een ingrijpende gebeurtenis, waarbij veel mis kan gaan. Aarzel daarom niet contact met ons op te nemen voor advies en rechtshulp. Onze ervaren advocaten en juristen kunnen u helpen met uw ontslagzaak en het beste resultaat voor u behalen. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring en bijna 10.000 ontslagzaken behandeld.
Direct actie:
Bel of mail voor advies en rechtshulp.
Bel 0900 – 123 73 24 of mail
Het eerste  advies over uw vaststellingsovereenkomst is GRATIS!
>20
Onze juristen/advocaten hebben
meer dan 20 jaar ervaring met ontslagzaken.
>8000
Meer dan 8000 ontslagzaken behandeld.