U werkt met plezier (misschien al jaren) maar plots krijgt u een andere leidinggevende met wie het niet 'klikt'. Sterker de nieuwe manager is een bron van spanning en conflict door zijn botte opstelling en andere visie op uw werk en functioneren. Herkent u dat? Goede kans dat u dit herkent, deze situatie komt namelijk veel voor en leidt vaak tot ontslag vanwege een verstoorde arbeidsrelatie. Biedt een vaststellingsovereenkomst uitkomst? Lees hieronder meer.

Eisen aan ontslag bij verstoorde relatie

Gelukkig worden er stevige eisen in de rechtspraak gesteld aan ontslag vanwege een verstoorde relatie. Zo dient de verstoring ernstig en duurzaam te zijn en is er geen mogelijkheid tot herplaatsing. Voor nadere details over de ontslagvoorwaarden klikt u op: voorwaarden ontslag verstoorde relatie.

Vaststellingsovereenkomst bij verstoorde relatie

Als aan alle eisen voor ontslag is voldaan, kan werkgever de kwestie voor leggen aan de kantonrechter. Ook werknemer heeft die mogelijkheid. De ontslagvergoeding die de kantonrechter toewijst kan daarbij (mede) afhankelijk zijn van de oorzaak van de verstoring. Lag die oorzaak van de verstoring ( of het niet oplossen daarvan ) meer bij werkgever of de werknemer?

Een goed alternatief voor een gang naar de rechter is het onderhandelen over een beëindigingsregeling, waarbij de overeen te komen beëindigingsvoorwaarden worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Ook dan kan een ontslagvergoeding worden afgesproken die de 'schuld' aan de verstoring weerspiegelt. Dus als werkgever de arbeidsrelatie onnodig heeft verstoord of niet heeft opgelost, ligt een hogere ontslagvergoeding dan standaard in het verschiet.

Conflict tussen collega's

Ook een conflict tussen collega's kan reden zijn voor ontslag of een vaststellingsovereenkomst. Lees in dat verband onze webpagina: ontslag bij verstoorde arbeidsrelatie collega's

Vraag hulp aan onze specialisten

Een verstoorde arbeidsrelatie is al lastig genoeg. Zelf uw zaak behartigen is dan ook niet verstandig. Laat dat over aan onze specialisten. Bel 020 - 6160 120 of mail.
Wij bereiken voor u het maximale resultaat! 1e advies is GRATIS.
>20
Onze juristen/advocaten hebben
meer dan 20 jaar ervaring met ontslagzaken.
>8000
Meer dan 8000 ontslagzaken behandeld.